Shiatsu
2.jpg  

Shiatsu

Shiatsu behoort tot de Traditionele Chinese geneeswijzes. In deze Oosterse Geneeswijze wordt lichaam en geest als één gezien. De geneeswijze gaat uit van “levenskracht” of “energie”. Deze energie wordt “qi” genoemd en stroomt door meridianen door ons gehele lichaam. Deze energie bepaalt onze lichamelijke en psychische gezondheid. Wanneer we in balans zijn, zal de energie vrij door ons lichaam stromen.
Wanneer de energie blokkeert of rebelleert, voelen we ons niet vitaal, ziek, gespannen of krijgen klachten van uiteenlopende aard.
 
Shiatsu is er op gericht om de “qi’ vrij en zonder blokkades door ons lichaam te laten stromen en spreekt het zelfgenezend vermogen van de mens aan.
Shiatsu betekent letterlijk “vingerdruk”. Deze druk wordt stabiel gegeven door het inleunen van lichaamsgewicht van de therapeute waarbij niet alleen duimen gebruikt worden maar ook handpalm, elleboog, voeten en knieën.
 
Verdere technieken die in een behandeling gebruikt  worden, zijn acupunctuur, rotaties, strekkingen, guasha, cupping, moxa en voetreflexologie.  Zij hebben hetzelfde doel als het uitoefenen van druk namelijk het laten stromen van de energie!
Shiatsutherapie verlicht en herstelt het klachten van uiteenlopende aard.
 
Tijdens de behandeling ligt u op een behandeltafel. U houdt de kleding aan. Wel is het belangrijk dat dit dunne, soepele kleding is waarin u  makkelijk kunt bewegen. Acupunctuur gebeurd op de blote huid. Hierbij wordt u toegedekt met dekens zodat u warm blijft.
 
 
 
 
 

 

 

Praktijk Shufu -- Baronielaan 22 -- 5052 BV Goirle -- Tel: 06-23925761 -- KVK: 56127774